Spartelende SportvisexcursieLET OP! In verband met persoonlijke ontwikkelingen zullen er geen activiteiten worden verzorgd voor de zomer van 2021!

Vissen op de mooiste plekjes in noord Värmland!

 

  • Is vissen één van je favoriete hobby’s, maar heb je geen tijd of zin om uit te zoeken wat de beste stekken zijn?
  • Zijn de boswegen te onoverzichtelijk en ruig om met de eigen auto op pad te gaan?
  • Weet je niet waar de beste plekken in de regio zijn, die alleen bekend zijn bij de lokale bevolking?
  • Altijd al terug willen komen van vakantie met verhalen over de mooiste vangsten op de mooiste plekken?

Ga dan mee met ons en boek een dag of dagdeel om te gaan vissen op de mooiste hotspots!


Op basis van jouw wensen nemen we je mee naar de beste locaties voor het type vissen dat jij wilt.

“Wat is dat lekker… Op een ponton met alle ruimte rustig tuffend over een meer op zoek naar de volgende stek. Fantastisch uitzicht en een lekker zonnetje. Mooier kan een dagje vissen niet zijn!”Onze regio heeft het allemaal: grote meren waar enorme snoeken en baarzen de dienst uitmaken, een geweldig zuivere rivier waar vlagzalm en forel te vinden is, en de mooiste beschutte kleine meertjes waar de dikste zalmforellen in zwemmen. Het is alleen een kwestie van weten waar je moet zijn. Wil je liever op zoek naar forel in kleine stroompjes diep verborgen in het bos? Ook geen probleem!

Daarom bieden wij dagen of dagdelen aan waarin wij alles voor je regelen. Geen zorgen over vergunningen of verloren tijd op de zoveelste doodlopende bosweg, maar probleemloos je visspullen in onze auto gooien en mee op pad naar precies die éne stek die je vakantie gaat maken. Als je zelf geen visspullen bij je hebt, stellen wij die gratis ter beschikking!

“De Klarälven stroomt zo’n beetje pal langs de doorgaande weg 62. Toch hadden we tal van mooie plekjes niet gevonden zonder onze gids. De mooiste plekjes liggen goed verborgen…”


Er zijn verschillende mogelijkheden om een visdag met ons te vullen:

    • Visbegeleiding: op basis van jouw wensen nemen we je mee naar één of meerdere spots die het meest geschikt zijn voor jouw manier van vissen. Terwijl jij aan het vissen bent geven we je tips over het aas, de beste plekjes van deze spot en de wijze van vissen. Daarnaast verzorgen we natuurlijk ook de innerlijke mens… Ben je benieuwd naar vliegvissen in dit geweldige gebied, maar heb je dit nog nooit gedaan? Misschien is dan een Vliegvis-proeverij iets voor jou.
    • Spot-informatie: met de info die je ons geeft over jouw liefste manier van vissen, selecteren wij een aantal mooie visplekken waar we je mee naartoe nemen. We rijden naar deze plekken toe, wijzen ze aan op de kaart (die je na afloop meekrijgt), en geven tips over hoe je deze plekken het beste kan bevissen. Na zo’n dag rondrijden heb je dan een goede en gerichte indruk van de beste mogelijkheden voor de rest van je vakantie. Natuurlijk kunnen we door de reisafstanden tussen de plekken maar een selectie aandoen van al het moois in de regio. Mocht dat niet genoeg zijn, kan je natuurlijk ook meerdere (niet noodzakelijk opvolgende) dagen afspreken. Neem daarvoor even contact op om de mogelijkheden te bespreken.

In uitgave nummer 130 van het blad van de Vereniging van Nederlandse Vliegvissers is een mooi artikel verschenen over onze vis-activiteiten. Klik op de afbeelding om het hele artikel te lezen, en krijg een indruk van hoe jouw vakantie eruit kan zien!Wil je écht iets speciaals? Laat ons je dan meenemen naar de beste 150 meter zalmvissen in Europa! In Forshaga kan je vissen op de mooiste zalm van Scandinavië, op het drukste door zalm bevolkte stukje van de Klarälven rivier. Door strikte handhaving en onderhoud van dit gebied is het mogelijk om hier zalmen te vangen van dik een meter groot (tot wel 1,20 meter)! Bij het zalmcentrum kan er een flinke 12-voets tweehandige vliegvishengel worden gehuurd, en wordt er ook een gids toegewezen om je veilig door de flinke stroomversnellingen te helpen waden. Let op: per dag zijn er maar maximaal 12 plaatsen beschikbaar op de verschillende delen van dit visgebied, dus wees ruim op tijd met reserveren. Natuurlijk kan je ook zelf contact opnemen met het zalmcentrum, maar gezien onze contacten is er via ons wel eens wat ‘meer’ mogelijk… Als je meer wilt weten over de prijzen en mogelijkheden, neem dan even contact met ons op.
“Na een hoop gehobbel over het bospad komen we bij de rivier aan. Een superplek die we zelf nooit gevonden hadden, laat staan dat we het pad hadden ingereden waar we nu zijn…”We spreken af op een handige locatie, afhankelijk van waar je verblijft, om vanaf daar te vertrekken naar de visplek. Indien gewenst kan ook het benodigde aas worden verzorgd. Eenmaal aangekomen verzorgen we de ondersteuning in de vorm van een lekkere lunch of een drankje. En uiteraard word je na afloop van het visavontuur weer netjes terug afgezet op de afgesproken plaats.Deze trips zijn te boeken voor 1 tot en met 4 personen. De prijs voor een dagdeel bedraagt voor de eerste persoon SEK 1.795,- (ong. 175 Euro). Voor de tweede tot en met vierde persoon is de meerprijs voor een dagdeel SEK 295,- (ong. 29 Euro) per persoon. De prijs voor een volledige dag is SEK 2.195,- (ong. 210 Euro) voor de eerste persoon. Voor de tweede tot en met vierde persoon is de meerprijs voor een volledige dag SEK 495,- (ong. 49 Euro) per persoon. Indien gekozen wordt voor het gebruik van een ponton of motorboot is de meerprijs SEK 495,- (ong. 49 Euro). Het laatste geldt voor zowel een dagdeel als een volledige dag.Wil je toch liever alleen op pad, en ga je het avontuur solo aan? Dan kunnen we je ook helpen! In onze webwinkel hebben we een aantal mooie e-boeken aangeboden, waarmee je helemaal klaar bent om op je eigen avontuur te gaan. Dus geen gedoe met zelf een hoop kostbare tijd verspillen aan het zoeken naar mooie en voor jou bruikbare plekjes. Dat hebben wij allemaal al voor je gedaan! Je kan ongetwijfeld je vakantietijd beter besteden aan vissen dan aan vruchteloos uitzoeken en rondrijden, toch? We hebben alle informatie gesplitst in twee verschillende boeken; eentje met de mooiste spots rondom Sysslebäck, en eentje met speciale plekjes die iets verder weg liggen (maar nog steeds op goede rijafstand). In de boeken beschrijven we de locaties op een duidelijke manier, en tref je alle info aan die je nodig hebt om je vistijd optimaal te benutten. Als je alletwee de boeken tegelijk koopt, levert je dat nog eens extra voordeel op… Kijk snel in de webwinkel! (Het assortiment boeken wordt regelmatig aangevuld en ververst, dus als je niets wilt missen, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief…)

Mocht je willen boeken of meer informatie willen, kan je mailen of bellen via +46 (0)70 566 2436 of +31 (0)6 2121 3346. Kijk voor beschikbare tijden op onze agenda om jouw sportvisexcursie te boeken!


Visexcursie 4