Noord Värmland rondrit

Noord Värmland tour

LET OP! In verband met persoonlijke ontwikkelingen zullen er geen activiteiten worden verzorgd voor de zomer van 2021!

Maak een rondrit langs de mooiste plekken van de regio en geniet van de combinatie van natuur en bezienswaardigheden!

 

  • Wil je de mooiste plekjes van noord Värmland bezoeken?
  • Wil je op bijzondere plaatsen komen die de gemiddelde toerist nooit gaat vinden?
  • Wil je eens genieten van de omgeving in plaats van te moeten letten op de weg?Tijdens de rondrit door het noorden van Värmland kom je van alles tegen: van mooie meertjes tot oude begraafplaatsen midden in het bos, en van authentieke houthakkershutjes tot een uitzichttoren over één van de mooiste natuurgebieden. Met een beetje geluk komen we ook het nodige wild tegen die dag…

Je zult verbaasd staan van de rijke historie van Värmland; al vele generaties lang heeft de mens hier geleefd in harmonie met de natuur. Dat is terug te vinden in de manier waarop de huizen zijn gebouwd, maar ook in de manier waarop men zijn dagelijks brood bij elkaar werkte. Onderweg zien we veel voorbeelden hiervan, zoals de superkleine blokhutjes, waar vroeger de houthakkers in sliepen en woonden. Pas op voor je hoofd als je zo’n hutje binnengaat!
“Wat is het mooi om zo’n houthakkerhuisje te zien midden in een natuurgebied. Zo klein dat het bijna niet voor te stellen is dat ze daar vroeger met tien man tegelijk in sliepen. Een stuk verder komen we bij een meertje uit. Het strand waar we wat drinken kan zo in een folder voor een tropisch eiland. Zoiets verwacht je gewoon niet!”

Je wordt blij van alle verschillende kleuren die de boothuisjes hebben aan de rand van het meer… Zie de voetstappen van de grote kraanvogels in het zand staan, verzamel drijfhout in de mooiste vormen, en geniet van de lunch aan een zandstrand dat niet zal misstaan aan de Middellandse Zeekust…


Maak een wandeling door het moerasgebied naar de uitkijktoren. Blader door het gastenboek om te zien wat er allemaal al is gespot vanaf die plek, en kijk of je zelf ook alle vogels en landdieren kan ontdekken!


Rondrit 3


Al rijdend over de bospaden zal je versteld staan van alle kleuren groen die het bos te bieden heeft. Maar wat denk je van alle kleuren orchideeën en lupines? En wie weet wat we nog aan medebewoners gaan tegenkomen. Elanden, herten, maar ook wilde zwijnen lopen onbezorgd rond. En op de grindpaden kan je op zonnige dagen ook verrast worden door het auerhoenmannetje met zijn kleurenpracht of moeder korhoen met haar jongen…
Rondrit 4


Maar nu even praktisch: Afhankelijk van de verblijfplaats word je opgehaald op een zo handig mogelijke plaats, en daar natuurlijk ook weer teruggebracht aan het einde van de tour.


De tocht duurt ongeveer zes uur, en er is plaats voor maximaal vier volwassenen of maximaal twee volwassenen en drie kinderen. Vanzelfsprekend wordt op de bezienswaardige plaatsen gestopt, en is de lunch verzorgd en inbegrepen in de prijs.


Per rondrit is er maar één boeking mogelijk, dus je bent altijd alleen met je eigen gezelschap / gezin op pad. De prijs bedraagt SEK 2.495,- (ong. 250 Euro) per rondrit, ongeacht de bezetting van de auto. Graag horen we tijdens de boeking of er bijzondere wensen zijn met betrekking tot eten of drinken, of dat er andere voorkeuren zijn. Als je wilt kan je de dag afsluiten met een lekkere avondmaaltijd in één van de restaurantjes in Sysslebäck.

Mocht je willen boeken of meer informatie willen, kan je mailen of bellen via +46 (0)70 566 2436 of +31 (0)6 2121 3346. Kijk voor beschikbare tijden op onze agenda om jouw noord Värmland rondrit te boeken!


Rondrit 5