RGC

Tweedaagse VIP Berensafari

Kom oog in oog met een beer!

Ga mee op een tweedaagse VIP trip op zoek naar echte wilde beren!

  • Op zoek naar één van de wildste avonturen die je kan beleven in West-Europa?
  • Altijd al oog in oog willen staan met een machtige beer of felle veelvraat?

 

Midden Zweden zit vol met wilde dieren: Elanden, herten, vossen en dassen, maar ook de grote sterke jongens lopen hier rond… Wolven, veelvraten, lynx en zelfs beren kan je hier tegenkomen. Nu is de kans dat je die zomaar op een wandeling tegenkomt erg klein door alle geluiden en alle geuren die een mens veroorzaakt, maar wij hebben een fantastische gelegenheid om ze alsnog te kunnen zien!

“Ik zag in eerste instantie best op tegen de lange rit, maar al het moois dat we onderweg tegenkwamen deden me alle besef van tijd vergeten. Voor ik het wist waren we al bij de uitkijkhut..”

In samenwerking met een lokale gids, die een mooi uitgeruste spottershut beheert midden in de bossen, kunnen we een mooie tweedaagse trip aanbieden die het hoogtepunt van je vakantie gaat worden.

Tijdens deze trip word je volledig in de watten gelegd. Je wordt in onze 4×4 terreinwagen langs de mooiste routes en bezienswaardigheden naar de hut gebracht, die een dikke 200 kilometer verder naar het noorden ligt. De reis alleen is al enorm de moeite waard: Bossen, wild stromende rivieren en mooie berguitzichten wisselen elkaar in rap tempo af. Naast de nodige elanden en herten, kunnen we zelfs rendieren tegenkomen op de hoogvlaktes die we passeren! Op de terugreis doen we ook nog de hoogste waterval van Zweden aan, om deze via een mooie wandeling te kunnen bewonderen. Na deze wandeling en een hapje en drankje bij het bezoekerscentrum van het Fulufjället nationaal park zakken we via Noorwegen en haar mooie riviertjes en pittoreske huizen met grasdaken weer af naar Höljes.

Het eten en drinken wordt allemaal voor je geregeld. We vertrekken eind van de ochtend vanuit onze locatie in Höljes. We genieten van een bescheiden lunch en vervolgen onze weg weer, om rond 17.00 bij de spottershut aan te komen. Daar staat een broodmaaltijd voor je klaar, om na (en tijdens) het eten te beginnen aan de uitkijk naar het grote wild… Omdat het in de zomer ’s nachts amper donker wordt, is er een hele grote kans om het één en ander rond te zien snuffelen en zijn de condities ideaal om daar ook mooie beelden van te kunnen schieten.

In de hut zijn stapelbedden aanwezig, dus terwijl de één op de uitkijk zit, kunnen de anderen even uitrusten. Het zicht vanuit de hut is mooi breed, dus als er iets aan komt lopen, is er alle gelegenheid om iedereen die aan het rusten is te waarschuwen. Zo mist niemand het spektakel, en kan iedereen genieten vanuit de veilige hut van de majestueuze aanblik van alle machtige roofdieren die het bos bevolken. We kunnen je vertellen dat je flink onder de indruk zal zijn als je van zo dichtbij echte wilde beren ziet rondsnuffelen…

Na een nachtje waken staat er de volgende morgen een lekker ontbijt voor je klaar. Nu maar hopen dat die beren niet op de geur afkomen…. Als iedereen zijn spullen heeft gepakt, verlaten we rond een uur of negen de hut om aan de terugreis te beginnen. Zoals al gezegd rijden we dan langs de Njupeskär waterval, waar naartoe je een enorm mooie wandeling kunt maken en het bezoekerscentrum kunt bezoeken, waar je alles te weten komt over de historie van de omgeving. Eenmaal weer bijgekomen met een kopje koffie of een andere versnapering, rijden we door Noorwegen weer terug naar huis. Daar zullen we eind van de middag weer aankomen.

“Als ik aan beren in Europa dacht, dacht ik altijd dat deze een veel kleinere versie waren van de Amerikaanse beren die je altijd op TV ziet. Man, wat verraste me het toen ik de eerste die avond in het echt zag! Wat een joekels!! Daar loop je wel eventjes voor om…”

Natuurlijk zal je denken: ‘Ik heb al een leuk huisje / stuga voor deze vakantie. Waarom zou ik die leeg laten staan voor een nacht?’ Welnu, we kunnen je verzekeren dat deze trip je nog vele jaren gaat bijblijven. En zeg nu eerlijk, wanneer ga je nog eens de gelegenheid krijgen om zo relatief dichtbij echte beren in het wild te spotten? Wil je die kans echt aan je voorbij laten gaan?

Je hebt als gezelschap de beschikking over de gehele hut. Of je nu met 2 personen of 6 personen deze safari doet. De kosten voor deze volledig verzorgde tweedaagse trip zijn, vanaf 2 personen en maximaal 6 personen:

  • van 29 mei tot 18 juni 2023 SEK 13.350*
  • van 19 juni tot 30 juli 2023 SEK 16.825*

*) Wijzigingen voorbehouden.

Voor verdere definitieve prijzen, beschikbaarheid of nadere informatie kan je contact opnemen via mail of via +31 (0)6 11306861 of +46 (0)72 2214005.