Vliegvis-proeverijLET OP! In verband met persoonlijke ontwikkelingen zullen er geen activiteiten worden verzorgd voor de zomer van 2021!

Dus je hebt een heerlijke vakantie in het mooiste stukje Zweden, en je ziet alle meertjes en de Klarälven rivier voor je neus stromen. Hier en daar staan vliegvissers in hun waadpak met soepele worpen hun lange lijnen met aan het eind een smakelijk uitziende vlieg aan de vissen te presenteren. Al die mensen die je vertellen dat het zo fantastisch is om hier te vissen, en je wordt langzaamaan een beetje nieuwsgierig naar waar iedereen over praat…


Het lijkt je heerlijk om samen met je partner en kinderen ook eens een worp te wagen langs het water, maar je hebt geen ervaring, en al helemaal geen visspullen

Omdat je niet de enige bent met deze wens, hebben wij een speciale middag in het leven geroepen om jouw gezin of groep een kijkje te geven in de wonderbaarlijke kunst van het vliegvissen!


Tijdens deze introductiemiddag leren we je alle basisvaardigheden die je nodig hebt om te vliegvissen in de Klarälven. In alle rust en ruimte worden op ons eigen terrein de knopen uitgelegd, de werptechniek, welk soort vlieg je gaat gebruiken, en nog veel meer wetenswaardigheden, en dat natuurlijk onder het genot van een hapje en drankje…We hebben al het materieel aanwezig voor de hele groep, waardoor ook de kleinsten mee kunnen doen. Want wat is er nu leuker dan verder en preciezer te kunnen gooien dan papa of mama?“Het was gewoon gemeen dat de kinderen het véél sneller oppikten dan wij! Maar wat hadden ze een plezier!”Als we voldoende hebben geoefend, maken we een lichte wandeling van ongeveer tien minuten vanaf ons terrein naar de Klarälven, waar we ons geluk gaan beproeven. Wie weet vang je een mooie forel of vlagzalm!
“Het kaartje met de belangrijkste knopen kwam de rest van de vakantie nog goed van pas.”Aan het eind van de middag keren we weer terug, met de kennis en de vaardigheid om de volgende keer op eigen houtje aan de slag te gaan. Ik weet zeker dat je er enthousiast genoeg van bent geworden!
Mocht je nu problemen hebben om de techniek onder de knie te krijgen, dan hebben we natuurlijk ook nog een paar sets gewone werphengels. Dat is iets eenvoudiger aan te leren, waardoor je toch een hoop plezier langs het water hebt.


“Wat een fijne plek aan de rivier, en dat zo dicht bij je huis, we zijn erg jaloers!”

De kosten voor deze middag zijn SEK. 2.495,- (ong. 250 Euro) voor groepen tot en met vijf personen. Voor elke extra deelnemer geldt een meerprijs van SEK. 295,- (ong. 32 Euro). Vanzelfsprekend zit in dat bedrag het gebruik van het materiaal zoals hengels, vliegen en net, de benodigde vergunningen en een lekkere versnapering.
Om de middag soepel te laten verlopen is hier nog wat praktische informatie:

  • Ons activiteitenterrein ligt ongeveer 15 kilometer ten noorden van Sysslebäck. Op het privéterrein zijn alle voorzieningen aanwezig, waaronder toilet en water.
  • De maximale groepsgrootte is 10 personen. We hebben slechts één groep per middag te gast, waardoor jouw groep / gezin de maximale aandacht krijgt die je verwacht tijdens jouw vakantie.
  • De activiteiten duren van 12.00 tot ongeveer 18.00.
  • Je hebt geen waadpak nodig om aan de rivier te vissen op de stek die wij gebruiken, maar je kan wel natte voeten krijgen. We raden aan om een extra set schoenen of sandalen mee te nemen en een verschoontje. Omdat we de hele middag buiten bezig zijn, zijn hoofdbedekking, een zonnebril (ook voor de veiligheid!) en zonnebrandmiddel aangeraden.Mocht je willen boeken of meer informatie willen, kan je mailen of bellen via +46 (0)70 566 2436 of +31 (0)6 2121 3346. Kijk voor beschikbare tijden op onze agenda om jouw vliegvismiddag te boeken! Tot snel!